Маркет Линкс: Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас

0
При нов вот ще загубят всички партии, избирателната активност пада с 10%
При нов вот ще загубят всички партии, избирателната активност пада с 10% Видео: bTV

При нов вот ще загубят всички партии, избирателната активност пада с 10%, заяви Добромир Живков

Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас, следва го Христо Иванов, който е удвоил подкрепата за себе си през последния месец.

Това заяви Добромир Живков от Маркет линкс, който представи по bTV данни от проучване, платено и реализирано съвместно от агенцията и телевизията сред 1059 души между 21 и 28 юли чрез лично интервю и онлайн анкета. Трифонов получава 33% одобрение, а Иванов - 24 на сто. На трето място е Мая Манолова с 22%, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подкрепян само от твърдия електорат на партията и има 20 на сто одобрение. Веднага след него е председателят на БСП Корнелия Нинова с 19%, Мустафа Карадайъ с 8 на сто.

Ако има нови предсрочни парламентарни избори, ще загубят всички партии, а избирателната активност пада с 10% в сравнение с преди месец, обясни социологът.

Според данните от проучването Има такъв народ ще получи 20,7% подкрепа от гласуващите, ГЕРБ 18,1 на сто, БСП 16,4%, а Демократична България 15,7 на сто. Дистанцията е в рамките на социологическата грешка, подчерта Живков. ДПС има 8,8 на сто, а ИБГНИ - 4,9 процента.

Сред избирателите на всички парламентарно представени партии расте подкрепата към служебното правителство с изключение на ГЕРБ-СДС, каза още социологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари