Мария Захарова: Ще предприемем съответните реципрочни мерки

2
Според говорителя на руското външно министерство "решението е взето отвън"
Според говорителя на руското външно министерство "решението е взето отвън" Снимка: пресс-служба МИД РФ

Според говорителя на руското външно министерство "решението е взето отвън"

Ще предприемам съответните реципрочни мерки. Това заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова по повод изгонването на 70 руски дипломати на редовен брифинг, предава bTV.

За това съобщи вчера министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Искането на България има две основания. Едното е реципрочност. Персоналът на задграничните представителства следва да се поддържа в разумни и нормални рамки, предвид настоящото състояние на двустранните отношения. Втората посочена причина е дейност, която е несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Във връчената на посланик Митрофанова вербална нота се заявява още очакването на българската страна Русия да закрие временно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие временно Консулството си в Екатеринбург.

Според Захарова „решението е взето отвън“. Руските дипломати трябва да напуснат страната до 24 ч. на 3 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    sa;
    Браво, така трябва! Някакъв психопат, назначен от цру на сащ, наречен про100$ к!р0 управлява така все едно му е бащиния! А не знае, че е позор за човечеството! Чужденецът да заминава за родината си - урода сащ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари