Мария Захарова: Да не поканиш Путин на погребението на Елизабет II е “дълбоко неморално”

3
Тази постъпка е особено кощунствена пред паметта на Елизабет II, коментира Захарова
Тази постъпка е особено кощунствена пред паметта на Елизабет II, коментира Захарова Снимка: БГНЕС

Тази постъпка е особено кощунствена пред паметта на Елизабет II, коментира Захарова

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече “дълбоко неморално” решението на британските власти да не поканят руски представители на траурните прояви във връзка с кончината на кралица Елизабет II, съобщава МО.

Британското министерство на външните работи информира руското посолство в Лондон за решението си да се въздържа от отправяне на покани към руската страна, включително към ръководството на руското посолство, за участие в траурните мероприятия във връзка със смъртта на кралица Елизабет II.

Захарова определя аргумента на британците за продължаващата специална военна операция на Русия в Украйна като “претекст”.

“Смятаме за дълбоко неморален този британски опит да се използва национална трагедия, която е трогнала сърцата на милиони хора по света, за геополитически цели, за да се разчистят сметките с нашата страна в дните на траур”, се подчертава в коментара на говорителя на руското Външно.

Отбелязва се и че тази постъпка е “особено кощунствена” пред паметта на Елизабет II, като се припомня, че по време на Втората световна война кралицата е служила в териториалната отбрана на британските въоръжени сили в борбата с нацистите и “техните украински сътрудници С. Бандера и Р. Шухевич”. “Сега британският елит е на тяхна страна. А в Москва се помни и продължава да се почита паметта на всички ветерани, допринесли за победата”, се казва в коментара.

Също така се отбеляза, че “обединяващият образ на кралица Елизабет II, която по принцип не се намесва в политиката по време на своето управление, не се е превърнал в пречка за разединяващата инвектива на Лондон, която е подчинена на собствените му опортюнистични цели”.

“От наша страна изразяваме най-дълбоките си съболезнования на британския народ за голямата загуба”, се казва в коментара.

Припомняме, че още на следващия ден след смъртта на кралица Елизабет II един от основните въпроси, които вълнуваха руските журналисти, беше ще отиде ли Владимир Путин на погребението. Отговорите на въпроси обаче бяха отклонявани от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    любопитен
    Какво стана, че не разбрах. Нали дуждето диктатор още преди няколко дни каза, че няма да ходи на погребението и че въпреки всичките заслуги на кралицата в политиката, тя не е долюбване сред руснаците /което не го вярвам/. Така, че тази Захаринкова явно е била на доста водки котаго неният господар е казал тези неща и не ги е разбрала. Никой не кани хора, които не го уважават. Само в България сме иначе - Путлер ни нарича вражеска държава, една друга шушумига щеше да ни унищожава с техни ракети, а ние лижем руски задници. Явно навикът да лижем ботушите на съветските окупатори е още жив от 1944 година досега
  • 6
    5
    Името ми е Красимир, скоро...
    Блаблаблабла Украйна. Блаблаблабла Украйна. Блаблаблаблабла блаблабла Украйна.....Ае няма ли нещо друго за обсъждане, нещо друго като тема за разговори освен Урйна. На лягане и на ставане Ъкрйна. По цял ден Ъкрайна...Зеления Ъкрайна.....Айде всички които толко си ревът за Ъкрйна да фащат пътя и на там. Вървете да громите руския агресор. Същото да сторят и хорицата на които Русия им е по - драга от България. Вървете да громити ъкраинските нацисти дето ви се привиждат зад всеки Ъгъл. Изобщо цялата непробългарска сган да се изнася който от където е дошел, та да си останем тук само хората за които България е най важна и да си подредим държавата на й после...Що за идиоти сте всички Вие.?! Пари ли печелите от дрънканици и писания, или просто сте малоумници?!?
  • -5
    4
    До 3
    ГъЪ боли ли те усраински джендър??? Нахуй бляд сука. Пизда зеленски бляд о!о целия да ти влиза усраинска путко! Що не си в усрайна бе педал! Хвала на еврейна наркоман! Стой на студено педал
  • 2
    3
    До 2
    Истината боли, нали тъпо рашистко тролче! Айде куфарчето и потеглейте към любимата ви Сатрапия при Путлерчо! _)_
  • 2
    2
    Хуй за усрайна
    Долният третополов педермиш да го духаш под океана докато изсъхне усраински джендър такъв!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари