Мария Бакалова стана тема на кандидатстудентски изпит

0
Световни експерти във филмовото изкуство я определят като талантлива и смела актриса с бляскаво бъдеще, в България обаче славата й е двусмислена
Световни експерти във филмовото изкуство я определят като талантлива и смела актриса с бляскаво бъдеще, в България обаче славата й е двусмислена Снимка: Фейсбук

Кандидат-студенти пишат есе на тема „Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?“

Катедрата по културология към Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ в Благоевград организира конкурс за кандидат-студенти за статия на тема „Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?“.

Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение, предаде Фокус. Най-добрите автори ще бъдат приети в специалност „Култура и медии“ във Факултета по изкуствата.

Името на младата българска актриса Мария Бакалова стана известно в цял свят след многобройните номинации за престижни награди за ролята ѝ във филма „Борат 2“.

Тя е първата българка, номинирана за „Оскар“, в категорията за най-добра поддържаща женска роля. След броени дни, на церемонията по връчването на най-престижните филмови награди „Оскар“, ще разберем дали 24-годишната Бакалова ще добави още една статуетка към колекцията си.

Световни експерти във филмовото изкуство я определят като талантлива и смела актриса с бляскаво бъдеще.

В България обаче славата ѝ е двусмислена – наред с почитателите си, Мария има и своите критици. Така, докато милиони киномани по света се възхищават от успеха на българската актриса, у нас се спори дали тя заслужава уважение и аплодисменти, или ролята ѝ носи на страната ни негативна популярност.

„Ако искате да се обучавате в специалност „Култура и медии“ и имате мнение по темата „Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?“ напишете статия (до 2 страници) и я изпратете на имейл: [email protected] до 30 април 2021 г.“, посочват ЮЗУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари