Мариела Личева встъпва в длъжност като шеф на РЗОК на 14 юни

0
"Всичко, което е направено като добра практика в службата, ще го продължа или ще го доразвия", заяви Личева
"Всичко, което е направено като добра практика в службата, ще го продължа или ще го доразвия", заяви Личева Снимка: Русе Медиа

Новият директор на Районната здравноосигурителна каса Мариела Личева встъпва в длъжност на 14 юни

 Договорът за назначаването ѝ вече е подписан от управителя на НЗОК, съобщи за в. „Бряг“ Личева. Самата тя все още е в София и до 14 юни ще продължи да изпълнява задълженията си като зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето. Личева е подала молба за напускане на Агенцията и дори има издадена заповед за освобождаването й.

Както в. „Бряг“ вече писа, тя спечели конкурса за директор на РЗОК в Русе през май, след като събра най-много точки сред петимата конкуренти. Така Личева ще заеме мястото, освободено след внезапната смърт на предишния директор Калоян Копчев.

Мариела Личева вече две години работи в София, но признава, че никога не се е разделяла с Русе. „Всеки петък се връщам в града и всяка неделя пътувам обратно за София – сподели тя. - Грижа се за семейството и майка ми, които са в Русе. Така че проблемите на русенци не са ми чужди. Не съм прекъсвала връзката си нито с предишните си колеги в Русе, нито с приятели или с хора, които се обръщат към мен с молба за съдействие“.

След като се върне в Русе, новият директор смята за най-важно да се запознае с екипа и с всички приоритетни задачи, по които колегите работят. „И не на последно място, всичко, което е направено като добра практика в службата, ще го продължа или ще го доразвия – заяви Личева. - Това, което мога да направя, е да подкрепя екипа, който вече е сформиран. Аз ще бъда човекът, който трябва да се адаптира към новата за среда и ще положа всички необходими усилия да се обединим и да си изпълняваме професионално и спокойно задълженията, защото работата в Здравната каса е много динамична“, допълни Личева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари