Маратон, в който получаваш толкова уиски, колкото километра пробягаш

0
Последната част от състезанието пък обещава изненади
Последната част от състезанието пък обещава изненади

Малко хора рискуват да участват в маратон, тъй като този тип състезания изискват сериозна физическа подготовка.

Ако обаче обичате уиски, може би е добре да се замислите дали да не се включите в надпреварата, която ще ви представим в следващите редове.

Така нареченият Dramathon се провежда в Шотландия и освен бягане, включва и доста от кехлибарената напитка. 

Според сайта на състезанието, третото годишно издание по Dramathon ще се състои през октомври в Спейсайд. Бегачите могат да изберат да избягат цялото (10 км) или половината разстояние, както и да го разделят под формата на щафета с още трима участници.

Всички маршрути използват предимно горски пътеки, комбинирани с къси участъци по второстепенни пътища, заедно с малко хълмист терен. Както посочва Lonely Planet, маршрутите водят бегачите покрай част от най-старите дестилерии в Шотландия.

И тук идва добрата част: всички бегачи получават толкова уиски, колкото километри са изминали в края на състезанието. Последната част от състезанието пък обещава изненади.

Маратонът е с международно участие, като според Forbs, 20% от участниците от миналата година са пристигнали от чужбина. Сред представените страни са Швеция, Германия, Унгария, Холандия, Франция, Италия, Хонконг, Япония, Южна Африка и САЩ.

Ако искате да вземете участие в събитието, по-добре да действате бързо, тъй като местата се изчерпват със светкавична скорост. Можете да го направите ТУК

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари