Манол Глишев: Аз съм убеден, че Борисов яко е затънал

1
Не просто не е ''чист'', а е много ''мръсен''
Не просто не е ''чист'', а е много ''мръсен''

Може ли да поеме нашето правителство инициативата - да изкара публично един говорител някъде или говорителка?

И да кажат какви мерки са взети спрямо свободното пътуване към страни като Италия, към страни като Китай, към страни като Франция, които вече се притесняват от самия вирус, от заразата. Защото е нормално, без да изпадаме в паника, паниката е вредна, нормално е човек да вземе мерки и да се има предвид, че това е голяма страх от епидемия, голям риск от епидемия.

Това заяви поетът и преводач Манол Глишев в предаването на Асен Генов ''Контракоментар'', което се реализира в интернет.

''Трябва да има много голяма прозрачност, много голяма яснота, точно, за да не възникне паника. За да не възникнат случаи на презапасяване, тупаници пред магазините, ей такива неща. Неща, които са общо взето част от риска. Да има много ясна публична картина на това какво предприемат властите - днес ще направим това, утре ще направим друго'', каза още Глишев и допълни, че има какво да се желае в това направление.

''Иначе, другата интересна тема, извън ''каскетите'' и ''короните'', не е толкова извън ''каскетите'', повече е извън ''короните'', е тази с ''Барселонското пране на пари''. Това, което ме интересува е, с чии пари става удоволствието, с чии пари става масрафа? С държавни, разбира се, защото говорим за министър-председателя. И освен това не става дума за купуването само на една къща в Барселона. Реалното разследване на испанската полиция и прокуратура, се отнася до пране на пари от България. От години насам. И това въобще не е историята на едно дете или на една жена, или нещо такова'', коментира поетът ''Барселонската афера'' и добави, че разглеждането на личните взаимоотношения в тази история - не са важни. Важни са парите.

''Излиза, че всъщност българската държава чрез най-висшия свой възможен изпълнителен функционер, вади кинтите от данъците и ги изнася нанякъде, а ние седим с теб в един парк и си говорим за каскети'', вметна поетът Глишев.

''По-трудно е да докажем и по-трудно е съответно да твърдим, че става дума за пари, които са свързани, да речем: с трафик на хора, с проституция, с органи, с оръжие, наркотици. Лично мен, ако ме питаш, дали смятам за верни такива обвинения срещу нашите власти, в частност дали смятам, че има връзки, да речем между трафика на оръжие, генериран от Делян Пеевски, и някаква печалба от това за самия Борисов - да, това е мое лично мнение, че това е така. Аз съм убеден, че Борисов не е чист, в този смисъл. И то яко е затънал. Не просто не е ''чист'', а е много ''мръсен''. Но това не е нещо, което мога да седна и точка по точка да го проследя и да го твърдя с пълна сигурност'', заяви още той.

Гледайте целия разговор между Асен Генов и Манол Глишев!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари