Манол Генов: Борисов за пореден път се скри от отговорност

0
Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов
Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов

Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов

Парламентарната група на БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов за водната криза в Бургас и разкритията на екоминистъра Емил Димитров за корупция и кражби в няколко министерства.

„Случилото се в разстояние само на три работни дни около водната криза в Бургас и региона се оказа истински политически и управленски водевил“, коментира народният представител от ПГ на „БСП за България“ Манол Генов.

Той припомни скандалните разкрития отпреди няколко дни на министъра на околната среда и водите, които извадиха наяве факти за критичната липса на координация между министерствата и дори вътре в едно министерство.

„Разбра се от първо лице какви безобразия и своеволия владеят системата на водите - язовири, инфраструктура за напояване, достъп и ползване на водоеми за питейни води, умишлен отказ от инвестиции и дори достъп до документация. Разбира се, това не са новини за нас от БСП. Неслучайно в началото на годината бе и нашият сериозен вот на недоверие за водната криза“, припомни настояването на левицата цяла година да се сложи край на своеволията във водния сектор и горенето на боклуци в България.

Генов изрази съчувствие към министъра на екологията, затова че работи в такова порочно управление, в което и да имаш желание да работиш, ти пречат. Той даде за пример и изказването на лидер на коалиционна партия от вчера.

„Вместо Борисов да даде обяснение, той прати негови министри да се оправдават без реални аргументи, а с нападки към самия министър. Недоумяваме как за 48 часа Емил Димитров смени мнението си от това, че в Бургас ще има водна криза, а след това, че ще има вода за 50 години напред“, разобличи действията на правителството Манол Генов.

„Реални отговори не се дадоха, а премиерът Борисов за пореден път се скри от отговорност. БСП иска Бойко Борисов да бъде изслушан от Народното събрание, за да разбере обществото дали ще има водна и земеделска криза“, обоснова искането на социалистите Генов, което мнозинството в Народното събрание отхвърли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари