Мамата на нацията си отива

1
Баце не прощава, когато губи позиции заради подчинените си
Баце не прощава, когато губи позиции заради подчинените си Снимка: БГНЕС

Какво се случи на Територията до днес, 23 март лето Господне 2019:

- ДУПКИ, АСАНСЬОРИ И ПСАЛМИ.

Без съмнение палмата на първенството принадлежи на замогналите се гербаджии Цветанов, Цачева, както и на Вежди Рашидов.

Целокупният български народ им завидя на търговския нюх да успеят да си купят луксозни апартаменти на цена няколко пъти под пазарната. А обясненията са подходящи за филм на Монти Пайтън. Цачева си вървяла и видяла една дупка. Много я харесала и отишла да си купи апартамент. Изобщо не знаела, че Цветанов ще й бъде комшия. Те там в ГЕРБ не си говорят, а строителят пази омерта кои са му клиентите.

Големият потрес беше, че юристката не знаеше елементарни законови положения, на каква цена се изповядва сделката и дори какво е груб строеж. Пълно незнание и некадърност точно в ресора, който й е възложен. Цецку пък, като по-духовен, оценил мощната енергийна защита на сградата, изписана с псалми. И той харесал дупката, ама с личен асансьор. Много удачно днес във фейсбук някой беше казал, че външната тоалетна обикновено при вземане на властта води до персонален асансьор. Цветанов също така се е пазарил много изгодно. В престацията е включил освен двата по-малки апартамента, и промяна на един закон, с който да разреши на строителите да си вдигнат едни небостъргачи. А..и да прекрати проверката срещу тях, която съвсем случайно е започнал 20 дена преди закупуване на апартамента. А семейството продавачи са обгрижени с награди и признания.

Историята е много грозна и гнусна. Някой изчисли, че един български пенсионер трябва да спестява над 1330 години, за да си позволи такъв апартамент! А Цветанов дори не е бизнесмен, а само получава заплата! Всъщност подигравката престъпници да бъдат под енергийната защита на псалм 91, доведе до падението им.

- МАМАТА НА НАЦИЯТА СИ ОТИВА.

Въпреки клетвите, че всичко е законно и няма проблеми, настояванията да я проверява гербавата комисия по корупция, майката на нацията беше принудена от Баце да подаде оставка. Той не прощава, когато губи позиции заради подчинените си и незабавно се разделя с всеки, който му пречи. А многоапартаментниците явно станаха много, много неудобни. Оставката е не само желана, но и отдавна чакана от българите. Защото гафовете на Йористката не са от вчера. Най-вече свързани с работата й. И въпреки оставката, трябва да се провери сделката и като се окаже, че е продаден апартамента на много по-ниска от пазарната цена, да се приложи цялата строгост на закона. Корупция, изпиране на пари, евентуално рекет и търговия с влияние!

- ЦЕЦКУ В КРЪГОВА ОТБРАНА.

Цветанов реши нагло, че и този път ще му се размине. Дори настоя за извинение. Потресаващо! Явно дори не осъзнава престъпното си поведение и наглостта да взема седми луксозен апартамент с асансьор в хола, в държава, в която пенсионерите получават по 200 лева пенсия, а хората мизерстват. Един негов фен го защитаваше, че и Тръмп имал персонален асансьор. Една малка разлика – Тръмп си е спечелил парите с бизнес, а не на държавна работа и заплата. Не е крал от народа си. Това е разликата. Защото Цветанов освен политик друго не е работил. И е странно при всичките си разходи по търчане отвъд океана и обратно през седмица и ежедневните пътувания, как успява изобщо да спести пари. Или всъщност – не, той не спестява, той си взима. А апартаментът стана ясно, че е даден срещу рекет и промени в ЗУТ. Класически случай на търговия с влияние и изнудване. Поне това е личното ми мнение. Лошото е, че нито прокуратурата в България, нито Комисията по корупция /КНПНОИ/ ще решат нещо друго, освен, че е невинен и в бял костюм. Гербав виновен няма.

- АМЕРИКА ЗА И ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.

Интересното е, че атаката срещу Цветанов дойде от радио „Свободна Европа”, тоест от „Америка за България”, ерго – САЩ. Случайни неща в политиката никога няма. И въпросът е защо колонизаторите тръгнаха срещу протежето си. Въпрос с много неизвестни. Може би защото се самозабрави и в наглостта си застрашава целият план? Или защото е решил да играе самосиндикално и това е пляскане на шамар зад врата или направо ритник отзад? Той, естествено, веднага отърча на инструктаж. Като се върне, ще се види американците дали още го подкрепят, или ще го пожертват и ще изберат друга пионка в играта. Важното е, че точно преди европейските избори силното влияние на гуруто на изборните процеси в България, се срути. И сега въпросът е ще му бъде ли поискана и неговата оставка? Борисов няма полезни ходове. В Брюксел, както винаги се изказа неподготвен и „уби” Атанас Буров. Обясни, че децата на убийците на Буров искали да отидат в Европейския парламент и те започнали атаката за апартаментите. Цунг-цванг!

- СЪВЕТ НА ПРЕЗИДЕНТА.

Друго много важно събитие на седмицата е създаването на Стратегически съвет към Президенството. Като противовес на малоумната, некадърна и невъзпитана шайка. Все някой трябва и да мисли в тази държава! Подборът на личности в съвета показва, че Президентът Радев е истински държавник, който умее да преценява хората и да взема отговорни решения. Светъл лъч в мрачната българска действителност. И се надявам, че хората, участващи в съвета, ще работят честно, почтено, и изцяло в интерес на народа на България. Успех!

- НА КОГО Е СТРАНДЖА.

Отново се промъкна една тема, която бяхме позабравили покрай ежедневните скандали на Територията. Бедна България дава ДЕСЕТ МИЛИОНА лева за изграждане на центрове за мигранти в Странджа. Точно там, където избиха животните на хората и ликвидираха поминъка им. Стадото на Ани е още живо и здраво, чума явно няма, поне в Страджа. Другаде е чумата в България – в София, на жълтите павета, и заразява и убива всичко, до което се докосне. Никой не пита българите искаме ли 3000 мигранти в Странджа. И да добавя – това ще са тези, които дори страни като Германия ще са счели за прекалено неблагонадежни и радикални и ще ги върнат в България! Трябват ли ни? Или ни трябва Странджа, българите на Странджа и поминъка им? А, и даваме още ШЕСТ МИЛИОНА за мигрантите в Турция. Защо ли?

- ГАЗ, ПРОТЕСТИ И ПОЛИЦИЯ.

Поредните протести, организирани от лумпени, не успяха. Защото не може скандални и съмнителни личности да водят народа. Въпреки, че много от хората на протестите бяха искрени и искаха да направят нещо за България. Но водачите им ги предадоха. Още повече да си позволяват да протестират срещу Президента Радев, който е единствената надежда на българите . Опитаха се да манипулират хората и покрай идеята за сваляне на правителството на Борисов, да пренасочат протестите. Не стана. Но затова пък забавлението беше добро. Полицията, естествено необучена, успя да се самонатрови със сълзотворен газ, предназначен за протестиращите. Кадрите обиколиха света за забавление на всички. Моля ви се, не им давайте оръжие или други средства, ще стане голям сакатлък, ако не ги научите какво да правят.

- СЕРГЕЙ И ЕЛЕНА.

Друго грандиозно шоу през седмицата бяха номинациите за евролистата на БСП. Песът – другарят Станишев, убеден в позициите си, беше изместен от Елена Йончева. Което показа силните позиция на Корнелия Нинова и даде надежда не само на феновете на БСП, но и на други българи, че ГЕРБ могат да загубят катастрофално наближаващите избори. Странното започна след това – вместо като мъж да приеме загубата, Сергей хукна по медиите да се оплаква, че не е избран и да плаши, че като не води листата, БСП ще загуби. Докъде може да стигне човешкото падение, алчност и низост!

Така премина поредната седмица на зрелища в България. Хляб може и да няма. На най-бедните пенсионери им отпуснаха по 40 лева за Великден.

Банов и културните неустойки вече се забравиха, Европол сне от бюлетините жената и дъщерята на Цветан Василев, защото няма основание, разбра се, че службите в България, улисани покрай подслушването и следенето във фейсбук, някак си са пропуснали терориста, който организира клане в Нова Зеландия.

И се оказа, че този човек знае повече за българската история от българските ученици. Но както казват гербавите, не трябва да се учи историята, Шипченската епопея и „От Батак съм, чичо”, защото това радикализира българчетата. А на тях им трябват послушни овце....

Бог да пази България!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари