Малкият Стели има нужда от помощ!

0

Младо семейство от Варна се нуждае спешно от помощ, за да продължи 3-годишният им син да живее нормално и да расте пълноценно.

Момченцето страда от тежка деформация на гръдния кош. За да се излекува, е нужна операция и поставянето на имплант, чиято цена е непосилна за родителите му.

Стоян, Силвия и трите им дечица живеят скромно, но щастливо, докато лекарите не поставят на 3-годишния Стелиян диагнозата "обущарски гърди". Прогресиращата деформацията на гръдния кош влияе негативно върху белия дроб и най-вече сърцето на момченцето.

В момента белия дроб е малко по-непритиснат, доколкото самото сърце. Почти е вече под самата деформация, което впоследствие, ако той не бъде опериран в близкия период, в първия стадий на растежа, то ще се увреди. Ще получи сърдечна недостатъчност и тотално увреждане на сърцето", споделя майката Силвия Ронкова, предава bTV.

Стели се нуждае от спешна операция, коригиране на положението на сърцето и поставянето на имплант. Интервенцията ще бъде извършена от екип от специалисти в "Пирогов".

"Просто сме го хванали отначало и е напълно лечимо, понеже сърцето е здраво, подлежи на операция и може да се коригира", посочва още Силвия.

За целта обаче са нужни средства, с които семейството не разполага. Операцията е изцяло поета от Здравната каса, но не и имплантът, чиято цена достига 20 000 лева. От благотворителни инициативи през последните месеци е осигурена около половината от сумата.

Въпреки трудностите, Стоян и Силвия не падат духом. Вярват, че средствата ще бъдат събрани, операцията ще се случи и Стели ще продължи да расте безгрижно редом до братчетата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари