Малките населени места в Русенско получават пари за обновление

4
Вижте проектите, които ще бъдат одобрени
Вижте проектите, които ще бъдат одобрени Снимка: Фейсбук

Финансирането на проектните предложения по кампания „Малки населени места“ 2022 г. ще бъде гласувано от Общинския съвет в Русе.

Проектите целят подобряване на техническата инфраструктура и среда в кметствата чрез ремонти дейности, изграждане на детски и спортни площадки, кътове за отдих, благоустройство на паркове и площади, ремонт на сгради и придобиване на активи.

Ето какви проекти ще бъдат подкрепени:

  • Кметство Бъзън – 26 000 лв. – Изграждане на детска площадка в с. Бъзън. С реализацията на проекта ще се оживи пустеещият парк.
  • Кметство Мартен – 31 000 лв. за подмяна на част от осветителните тела в град Мартен. С реализацията на този проект ще се допринесе за намаляване разходите за електроенергия, спокойствието, сигурността и качеството на живот на гражданите, което ще превърне града в по-добро място за живеене.
  • Кметство Николово –30 997 лв. за ремонт/рехабилитация на площад пред сградата на Кметство с. Николово. Очакваните резултати са нов европейски облик.
  • Кметство Ново село – 25 996 лв. за рехабилитация на асфалтовата настилка на площада към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Реализацията на проекта ще промени визията на селото, ще подобри качеството на живот, чрез създаване на благоприятна и безопасна жизнена среда.
  • Кметство Просена – 16 740 лв. – Изграждане на система за видеонаблюдение и контрол км. Просена. С изпълнението на проекта ще се повиши сигурността и безопасността на жителите и гостите на селото, което е и ключов приоритет заложен в стратегическия план за развитие на кметството.
  • Кметство Сандрово – 25 987 лв. – Изграждане на въжен еко парк за юноши и младежи и поливна система. Изграждането на еко парка, и поливната система ще облагороди парковото пространство и ще допринесе за подобряване физическата активност на младите хора.
  • Кметство Семерджиево – 23 000 лв. за ремонт на втори етаж от сграда за създаване на клуб „Мама и аз“. Ремонтът ще осигури място за срещи, игри и забавления за най-малките и техните родители.
  • Кметство Тетово – 28 000 лв. за ремонт и подмяна на асфалтова настилка на площад в с. Тетово, ул. „Черковна“. Благоустрояването на площада е с широка обществена значимост.
  • Кметство Хотанца – 22 926 лв. – Изграждане на зона за спорт с фитнес уреди на открито и кът за отдих в с. Хотанца. Обособяването на зона с фитнес уреди ще осигури възможност за спорт и занимания на открито на децата и младежите.
  • Кметство Червена вода – 25 999лв. за рехабилитация на площад пред здравна служба в с. Червена вода. С осъществяването на проекта ще се благоустрои част от инфраструктурата на селото, с което ще се осигури безопасното придвижване на нуждаещите се от здравни грижи и на свободно преминаващите граждани през площада.
  • Кметство Ястребово – 16 947лв. за ремонт на част от сграда /салон/ общинска собственост, за ремонт и рехабилитация на площад. Проектното предложение е насочено към довършване на ремонта започнат в кампания „Малки населени места 2021 г. Осъществяването му ще подобри жизнената среда на жителите на селото.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    русенец
    Ако данъкоплатците в населените места плащаха в тях данъците си, а парите не отиваха в София, та после да се преразпредели сумата, която не е оставена за софиянци, то тогава няма да се налага общините да чакат финансиране, щяха да си имат собствени пари.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари