Малката Белослава се нуждае помощ

0
Детето страда от мозъчни усложнения след прекаран сърдечен арест поради ковид инфекция
Детето страда от мозъчни усложнения след прекаран сърдечен арест поради ковид инфекция

Зов за помощ за малката Белослава Бориславова

Детето е на две години и половина се нуждае от средства за лечение и възстановяване. То страда от мозъчни усложнения след прекаран сърдечен арест поради ковид инфекция. Нуждае се от спешно лечение и рехабилитация в чужбина.

"Здравейте приятели с добри сърца! Казвам се Радослав Михайлов ,приятел на семейството на Белослава.  

Белослава е родена на 29.08.2018г.Палаво и щастливо дете, което обича животни и книжки. Инатеста и непокорна тя всичко е искала да прави сама. На 1 годинка Белослава проходи, на 2 вече си пееше и си бърбореше...

На 12.05.2021г. Белослава получи сърдечен арест на площадката зад блока, благодарение на светкавичната реакция на Спешна помощ и уменията на реаниматорите на смяна тя е спасена... Интубирана на входа на болница "Канев" от реаниматорски екип от болницата, който току що предава смяната около 19:00 часа. След интубацията, тя възобновява сърдечен ритъм и дишане.

На 14.05.2021г. Беше транспортирана с детска линейка към болница "Н.И. Пирогов". В петък вечерта към 21:30 часа ,тя постъпи в шокова зала с констатирана Ковид инфекция, която беше засегнала 50% от белия и дроб и сърцето. Благодарение на екипа в болницата е овладян мозъчен оток, в следствие на страдание на мозъка от кислородния глад. 27дни по-късно тя е ектубирана.

На 23.06 тя излезе от интензивното и беше настанена в Детска педиатрия ,където състоянието и остана тежко.01.07 скенер на мозъка показа комунийираща хидроцефалия. На 02.07 тя беше оперирана за поставяне на мозъчен шънт, който да овладее заболяването като за съжаление няма подобрение и до днес...На 23.07 Белослава беше изписана от Пирогов и приета за долечение и рехабилитация отново в болница "Канеф" където е и до днес.Състоянието и остава все още тежко и нестабилно.."

Семейството изказва своята благодарност към лекарските екипи, които и до момента полагат всички необходими грижи за Белослава. 

Семейството се нуждае от първоначална сума в размер на 35 000 евро, която ще покрие разходите им за животоспасяваща операция и последващата рехабилитация в болница в Турция.

Мили хора, помогнете!

Желаещите да помогнат на малкото момиченце могат да го направят внасяйки сума по сметка IBAN: BG85 FINV 9150 1317 5575 50 BIC: FINVBGSF за Белослава Бисерова Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари