Еманюел Макрон: Насърчавам България и РСМ да продължат диалога

0
Президентът на Франция потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани
Президентът на Франция потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани Снимка: ЕПА / БГНЕС

Президентът на Франция потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани

От кабинета на френския президент Еманюел Макрон публикуваха съобщение за разговорите му с Румен Радев, Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщава БГНЕС.

Целта на тези три разговора беше да се насърчат двете страни да продължат бързо диалога по спора между тях.

"На 18-ти май президентът на Франция проведе последователни разговори с президента на Република България Румен Радев, министър-председателя на България Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Целта на тези три разговора, които се проведоха в момент, когато Франция председателства Съвета на Европейския съюз, беше да се насърчат двете страни да продължат бързо диалога по спора между тях", се казва в съобщението от кабинета на Макрон.

"Президентът на републиката потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани, особено в контекста на дестабилизацията на европейския континент", пише още в съобщението.

"В интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна кандидат за член на ЕС да отстоява европейските ценности, свързани с правата на нейните граждани, и България очаква категорични резултати от страна на Република Северна Македония в тази насока, преди да даде съгласието си за започване на преговори, посочи по време на разговора българският държавен глава", гласи съобщението на прессекретариата на Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    А бе
    Тоя що не си ебе бабата, а ръси акъл?
  • 3
    3
    До бабоклеца преварен макарон
    Аве преварен макарон бабоклец такъв ходи и си гледай франсетата бастун!
  • 2
    2
    lkkkk
    Насърчаваме макрон да си гледа потъмнялата франция! В момента извършва вмешателство в политиката на България! Щом го прави - трябва да прекратим дипломатическите си отношения с потъмнялата франция и да изгоним френския посланик от България! македония няма място нито в ес, нито в нато! Да, с малки бувки са всички изброени, не заслужават уважение!
  • 8
    1
    русенец
    Макароне, не си навирай муцуната където не ти е работата, че да не започнем да подкрепяме корсиканците примерно за отделянето им от Франция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари