Мъка, Каскет, голяма мъка!

4
Новият Министър на правосъдието Янаки Стоилов постави на мястото му Иван Гешев
Новият Министър на правосъдието Янаки Стоилов постави на мястото му Иван Гешев

Интересно заседание на Висшия съдебен съвет. Новият Министър на правосъдието Янаки Стоилов постави на мястото му Каскета Гешев по повод закриването на специализираните съд и прокуратура. Явно е, че декларацията на ВСС по този повод е политическа и наложена от гербоидите, за които мъката от загубата на властта е голяма. А факт е, че спецсъда и прокуратурата се ползваха от 10 години като бухалка срещу неудобните.

Каскетът заяви, че така три милиарда лева нямало да бъдат върнати на хората. Много ми е интересно как точно в наказателното производство се връщат пари на хората. То си има и комисия по корупцията /оная, с дългата абривиатура, начело с масона-слънце/. Но пък мълчи колко ни струва за десет години издръжката им и делата за обезщетения заради незаконосъобразни действия.

Интересно беше споменаването на делото "Сарафово" като аргумент от Каскета, че не трябвало да се закриват спецорганите. Международната общност, видиш ли, щяла да е възмутена. Само, че да спомена, Сарафово не е точно български проблем, а и така и не разбрахме кой точно го е поръчал и извършил, добре, че добрите американци и израелци ни уведомиха. Така, че, лично аз няма да си вържа черна панделка по случая, че делото "Сарафово" ще започне отначало. Но пък спекулирането с това дело е показателно. Гешев се опита да заплаши новият Министър на правосъдието с тези, които подкрепят гербоидите!

Правото не е работа за калинки. По отношение на професионалната подготовка Каскетът срещу професора да бяга, не може да го стигне. Всички негови студенти можем да потвърдим високата ерудиция и страхотен професионализъм на проф. Стоилов. А и почтеност - нещо, което определено липсва на Каскета.

Колелото се върти....гербоидите това явно не могат още да го осъзнаят от шока. Приличат ми на СДС, когато загубиха властта - направо като разглезени деца, на които са им взели любимата играчка и сега ритат и се търкалят по земята с надеждата някой да ги съжали и да им я върне!

Време е нормалните, професионалистите, почтените и експертите да управляват. И най-вече да преустановят изнудването, корупцията, подигравката със закона и унижението на хората. Днес е добър ден за българската държава!

Успех на новото правителство в тежката битка! Ние сме с вас!

Елена Гунчева 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари