Майката на нападателя на Салман Рушди се отрече от сина си

1
Както казах на ФБР, няма да си правя труда да говоря с него отново, каза Фардос
Както казах на ФБР, няма да си правя труда да говоря с него отново, каза Фардос Снимка: Reuters

24-годишният Хади Матар пледира невинен, заплашват го до 32 години затвор

Майката на младия мъж, който нападна писателя Салман Рушди, се отрече от сина си и ще се опита да продължи живота си без него, пише 24 ЧАСА

24-годишния Хади Матар се втурна на сцената в Ню Йорк, където световноизвестният автор щеше да изнесе лекция в петък, и го намушка с нож 12 пъти. Пред съда нападателят се обяви за невинен. Ако бъде призната вината му по обвиненията в опит за убийство и нападение със смъртоносно оръжие, го заплашват до 32 години затвор.

Силвана Фардос разказа пред в. "Дейли мейл", че синът ѝ се променил след пътуване до Ливан през 2018 г. Хади се превърнал в мрачен и интровертен човек след посещение при баща си, който живее там.

Очаквах да се върне мотивиран, да завърши училище, да получи диплома и работа. Но вместо това той се затвори в мазето. Беше се променил много, не казваше нищо на мен и на сестрите си с месеци“, разказа тя пред изданието.

46-годишната Фардос каза, че Матар ѝ е забранил да влиза в мазето, където той се заключвал, спял през деня и будувал нощем.

Веднъж той спореше с мен, питайки защо го насърчавам да получи образование, вместо да се фокусира върху религията. Беше ядосан, че не го запознах с исляма от малък“, каза тя.

Освен това жената никога не била чувала за Салман Рушди, преди да получи обаждане от дъщеря си в петък. "Никога не съм чела нито една от книгите му. Не знаех, че изобщо съществува такъв писател. Не знаех, че синът ми някога е чел негова книга", казва Фардос и добавя, че семейството ще продължи "без него".

"Както казах на ФБР, няма да си правя труда да говоря с него отново. Той е отговорен за действията си. Имам още двама непълнолетни, за които трябва да се погрижа. Те са разстроени, шокирани са. Всичко, което можем да направим е да се опитаме да продължим без него."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари