Майката на Делян Пеевски е изтеглила 114 000 000 от КТБ за 20 дни

1
рена Кръстева е изтеглила 114 милиона лева от Корпоративна търговска банка в рамките на 20 дни
рена Кръстева е изтеглила 114 милиона лева от Корпоративна търговска банка в рамките на 20 дни

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева е изтеглила 114 милиона лева от Корпоративна търговска банка в рамките на 20 дни – от 31 май до 20 юни 2014 г. Това заяви председателят на сдружението „Ние, гражданите“ Вера Ахундова пред София Topnovini.bg.

Неправителстваната организация изнесе списък с всички известни клиенти на банката, които са успели да изтеглят парите си преди КТБ да бъде обявена в несъстоятелност. От него личи, че Кръстева е спасила огромна част от паричните авоари на фирмите си, като е направила това до последния ден преди затварянето на банката – 20 юни 2014 г.

Според списъка, Кръстева е успяла да изтегли парите на повече от 25 свои фирми. Най-крупната сума е от "Компакт меридиан" ЕООД. Дружеството има сметка от близо 87,5 млн. лв., като след тегленето сумата е вече малко по-малка от 800 хил. лв. "Балканска медийна компания" пък е имала над 10 млн. лв., но на 20 юни в сметката е имало само 5343 лв. 

Едно от имената в списъка с VIP клиенти на КТБ е и на съдия Таня Радкова, която е гледала дела на КТБ, но не си е дала отвод по тях. Не малко са и депутатите от ДПС, както и приближени до партията бизнесмени. Почетният й лидер Ахмед Доган е имал 881 хил. лв. в банката, но така и не ги е изтеглил.

Други по-популярни имена с пари в КТБ са настоящият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, депутатите от БСП Кирил Добрев и Димитър Дъбов, членове на ВСС, както и прокурори и др.

Списъкът с имената на някои от VIP клиентите на КТБ може да видите ТУК.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари