Майка позволи детето ѝ да бъде осиновено в САЩ

0
Тя дава шанс на 4-годишното момченце да получи лечение
Тя дава шанс на 4-годишното момченце да получи лечение

За първи път осиновено дете от Дома за медико-социални грижи за деца във варненския кв.”Виница” бе поверено в ръцете на новите си родители не само от директора на лечебното заведение, а от биологичната си майка.

4-годишното момче бе осиновено от американско семейство, което живее с другите си четири деца в щата Вашингтон. Така детето, родено с вродена аномалия, засягаща крайниците му, получи шанс за нов живот и лечение в САЩ.

„Този случай няма аналог в практиката ни. Биологичната майка и осиновителката се прегърнаха в името на това детето да бъде щастливо. Размениха си снимки, координати. Биологичната майка видя къде и с кого ще живее детето, и това й даде душевен мир. Същевременно осиновителите, по чиято молба се състоя срещата, също се успокоиха и споделиха, че ще са щастливи да поддържат връзка с нея“,  обясни Гинка Кърова, специалист социални дейности в Дома за медико-социални грижи за деца.

„В САЩ детето ще бъде прегледано от специалисти и ще се търси алтернатива за лечението му. Мечтата и на двете жени е да го видят изправено на крака“, каза още специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари