Любов по време на акция

0
Жандармерия и други спецполицейски части проведоха операция „Тишина“
Жандармерия и други спецполицейски части проведоха операция „Тишина“

Ако перифразираме Маркес и неговия велик роман „Любов по време на холера“, трябва да се отнесем с някаква доза съчувствие към ромите от видинската махала „Нов път“.

Жандармерия и други спецполицейски части проведоха операция „Тишина“ в квартала, а точно по това време имало сватба, която претърпяла известни щети след операцията, пише Монитор.

Съчувствието е нужно, защото в живота на всеки истински ром има две важни събития – влизането му в затвора и сватбата. От затвора той се връща възмъжал, татуиран и нерядко помъдрял и със занаят. А сватбата е поантата на половата му зрелост, достигната може би на 12 г., но изтърпяла биологичните и други несгоди преди този велик ден. Трябва да има разбиране и от двете страни.

Жандармерията трябваше да укроти ромските страсти и сватбата да продължи, а местното население да е наясно, че не може да вдига дива гюрултия 3 дни, пък била тя и признак на неистова радост.

Поривът за любов не трябва да бъде спиран. Но и страстите в любовта трябва да имат мярка. Тогава ще има взаимност, а какво по-хубаво от това. Любов по време на полицейска акция и всички да са доволни. И никой да не влиза в ареста и затвора, защото в крайна сметка разбирателството е в дъното на благоденствието.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари