Любители бегачи на възраст от 6 до 76 години се включват в състезанието Tabachka Trail Run

0
Стартовете започват тази неделя от 10:30 часа пред читалището на село Табачка
Стартовете започват тази неделя от 10:30 часа пред читалището на село Табачка Снимка: Facebook / Runners of Ruse

Стартовете започват тази неделя от 10:30 часа пред читалището на село Табачка

На 27 ноември в село Табачка за втора поредна година ще се проведе любителското състезание по бягане Tabachka Trail Run. След миналогодишния успех на състезанието, в което се включиха малко над 300 бегачи, тази година ще стартират 430 любители бегачи.

Състезателите са на възраст от 6 до 76 години, като 40 от заявките са на хора от чужбина.

Организатор на състезанието е Клубът по бегови спортове в Русе „ Runners of Ruse“, а трасетата са с дължина 6, 10 или 23 километра, преминаващи изцяло в дебрите на Природен парк „Русенски Лом“. Стартовете започват от 10:30 часа, а маршрутите се движат по панорамни пътеки около селото, през пещери, скали, забележителности, а най-дългата дистанция достига до село Пепелина и пещера Орлова чука.

Старт-финалът на надпреварата ще е пред читалището на село Табачка. Организаторите са подготвили придружаваща програма, която включва провеждане на игри с награди, а музикантите от Artificial comet и The Scroletics ще забият на живо в 13:30 часа. Всичко това ще бъде гарнирано с наливна русенска крафт бира и топла скара.

Идеята на организаторите е да разпространят добри практики за активен, здравословен и екологичен начин на живот, като същевременно се популяризират Природен парк „Русенски Лом“ и възможностите за туризъм и спорт в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    атанасов
    циркаджиите ,на 40 лазарника станали ...
  • 8
    1
    БРАВО
    Дано има повече такива мероприятия! Поздравления за организаторите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари