Луиза Попова: Разчитам на подкрепата на обикновения гражданин

2
Ще работя нещо да се промени
Ще работя нещо да се промени Видео: Русе Медиа

ВМРО представи четиримата номинирани за кандидат-кмет на Русе.

Трима от тях са добре познати лица от партията, а четвъртият е жена, която представлява гражданската квота, предава Русе Медиа.

За битката за кметския пост патриотите ще избират между областния управител Галин Григоров, депутата и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов, общинския съветник и съпредседател на групата „ВМРО-Глас народен“ в Общинския съвет Иво Пазарджиев и непознатата за широката общественост банкерка Луиза Попова.

Всеки един от номинираните представи накратко своите приоритети, свързани с развитието на Русе. Луиза Попова работи от 15 години в банковата сфера и е запозната с малкия и средния бизнес. „Бях изненадана от номинацията и въпреки че нямам управленски опит и не участвам активно в политическия живот, смятам, че мога да се справя. Познавам проблемите на града, на малкия и средния бизнес“, обясни тя.

Адвокатът Иво Пазарджиев коментира работата на ВМРО в Общинския съвет, където патриотите винаги са били активни за подобряване на качеството на живот в Русе. „Бих работил за завръщането на хората, привличане на инвестиции и задържане на младите хора. Наясно съм, че е трудно, но трябва да се предприемат спешни мерки“, каза Пазарджиев.

Галин Григоров акцентира на два основни приоритета за Русе, свързани с икономиката и живота на хората. „Примката, стегната около бизнеса на Русе, трябва да бъде премахната и един тесен кръг от фирми няма да бъде повече толериран за сметка на останалите. Другото са кварталите и малките населени места – те трябва да добият нормален облик и структура“, заяви Григоров.

Депутатът Искрен Веселинов, който досега е бил три пъти кандидат за кмет на Русе, коментира темата за политическото обединение. „Хората искат промяна, защото общо е усещането за упадък на града. Промяната трябва да се насочи към инвестиции и връщане на хората в града. От ВМРО искаме да дадем възможност за един диалог между политическите сили извън ГЕРБ и БСП и да търсим общо явяване с един кандидат. Ще водим разговори с партиите вдясно, с НФСБ, „Глас народен“ – всички, които искат промяна след 10 години. Искаме да се получи един по-сериозен блок, който да се противопостави на основните ни опоненти“, заяви Веселинов.

Той каза още, че ВМРО е готова да преглътне своя партиен интерес и да коментира и други кандидатури, като призова и останалите партии-потенциални партньори, да го направят. Неформалните разговори ще започнат през следващата седмица. „Смятаме, че нито ГЕРБ, нито БСП имат право да излъчат следващия кмет на Русе. Затова подаваме ръка на всички, които не са участвали в политическото управление през последните 10 години“, каза още Веселинов.

По отношение на кандидатската листа за общински съветници на ВМРО, половината от нея ще бъде дадена на гражданската квота. От днес всеки може да изпраща номинации на мейла на партията в Русе – [email protected] , а окончателният вариант ще бъде оформен след 10 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари