Липса на кворум отложи с час събранието на прокурорите за избор на членове на ВСС

0
Иван Гешев благодари на всички отзовали се в съботния ден
Иван Гешев благодари на всички отзовали се в съботния ден Снимка: ВСС

Иван Гешев благодари на всички отзовали се в съботния ден

Малко след обявения за начало на Общото събрание на прокурорите час – 10 часа, Иван Гешев – главен прокурор на Република България, в присъствието на осемте кандидати за член на Висшия съдебен съвет, обяви проверка на кворума на регистрираните прокурори. В 10.05 ч. той съобщи, че са регистрирани 414 прокурори от 1512-те имащи право на глас, съобщиха от ВСС.

На основание чл. 20, ал. 2 от Правилата за провеждане на избори на членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите Общото събрание се провежда, при присъствие на повече от половината от включените в съответния списък по чл. 29д от ЗСВ прокурори. Поради липса на кворум и на основание чл. 29ж, ал. 2 от Закона за съдебната власт събранието се отлага за един час по-късно и ще започне в 11.00 ч. независимо от броя на присъстващите.

Гешев благодари на всички отзовали се в съботния ден на поканата за участие в Общото събрание на прокурорите и обърна внимание, че по този начин показват уважение както към Прокуратурата на Република България, така и към българските граждани, чиито интереси прокурорите защитават.

Събитието се провежда в зала 4 на Интер Експо център и се излъчва в реално време на интернет сайта на ВСС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари