Лидерка на германско националистическо движение лови мигранти у нас

0
Тя е публикувала на страницата си във Фейсбук снимки и информация от дейността си в България
Тя е публикувала на страницата си във Фейсбук снимки и информация от дейността си в България

Бившата лидерка на германското националистическо движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг лови нелегални бежанци в България заедно с местни доброволци, съобщава в. "Франкфуртер алгемайне цатунг", цитирани от Труд.

Фестерлинг, която е била лидер на движението от февруари 2015 до април т.г., е публикувала на страницата си във Фейсбук снимки и информация от дейността си в България. У нас тя е заедно с друг активист на ПЕГИДА - Едвин Вагенсфелд, известен като Ед Холандеца.

На снимките Фестерлинг (родена през 1964 г.) е в маскировъчно облекло. Тя е заедно с други, често маскирани мъже, представени като "невъоръжени доброволци, които напълно легално помагат и подпомагат българската гранична полиция" и "откриват нелегални пришълци".

Според Фестерлинг акциите се провеждат в крайно тежки условия край българо-турската граница - "жега, пресечен терен, джунгоподобни гори и комари".

Въз основа на открити дрехи, опаковки от лекарства, празни консерви от напитки и документи на арабски Фестерлинг заключава, четези неща не може да са били оставени от бежанци, а от "хладнокръвни воини на исляма, които не искат да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, а дълбоко го презират и искат да го унищожат".

Същевременно тя призовава "мъжете на Европа, по възможност ветерани от армията и полицията, да тръгнат към България и да подпомогнат доброволните отряди и да спрат нашествениците, които грабят и изнасилват в името на исляма".

Отличителните знаци по униформите на мъжете, както и на ръката на Фестерлинг сочат, че те са български проруски националисти, пише авторът на статията Щефан Локе. Отрядът твърди, че е назависим и патриотичен, но според експерти той се борел срещу демократичната политическа система в България.

Лидерът на отряда Владимир Русев, за когото авторът предполага че във Фейсбук се изявява като Валтер Калашников, използва български национални герои и символи за свои цели. На страниците си в интернет отрядът апелира към сънародниците да защитят южната граница и отечеството и да спасят "света от робството на ционистката международна мафия", пише още авторът.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари