Лидерите на НАТО и ЕС вечеряха в музея „Прадо” в Мадрид

0
Гостите слушаха изпълнение на Киевския симфоничен оркестър
Гостите слушаха изпълнение на Киевския симфоничен оркестър Видео: NOVA

Гостите слушаха изпълнение на Киевския симфоничен оркестър

Лидерите на страните от НАТО и Европейския съюз имаха възможност снощи да видят някои от най-забележителните произведения на изкуството в света и да слушат украински оркестър за класическа музика, пристигайки на вечеря в прочутия музей "Прадо" в Мадрид, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преди вечерята, приготвена от испанско-американския майстор готвач Хосе Андрес, гостите слушаха изпълнение на Киевския симфоничен оркестър, който сега работи извън страната си заради войната.

Американският президент Джо Байдън присъства на събитието заедно с двете си внучки. Там бяха също кметът на украинската столица Виталий Кличко и брат му Владимир.

Групата позира за т.нар. семейна снимка от двете страни на картината "Менини" ("Придворни дами") на Диего Веласкес - "перлата" на музея, преди да се събере на вечеря в крилото с манастира "Сан Херонимо ел Реал".

Менюто предлагаше десерт от ягоди от испанския град Куенка, подправени с анасон, виолетов карамел и с традиционната мадридска бисквита "баркильо".

Предястието включваше риба треска с портокал и цвекло, както и студена супа от омар с аромат на испански зехтин и босилек. Основното ястие беше агнешко, печено на бавен огън, с лимонов сос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    colibri
    За мен музеите,галериите са "храна" за душата и ума. Да се гордееш, че си консумирал храна и напитки на такова място ми изглежда кощунствено и жалко. Веласкес и днешните политици-някой е излишен. В кралските дворци на Испания има достатъчно място, там има и много проиизведения на художници и скулптори.
  • 6
    2
    Пример за подлажание?
    Плюскахте в музей?!! Да ви еба майките, боклуци долни!
  • 1
    1
    българин
    Да вечеряш в музей? Менюто ще е достъпно ли за бюджета на обикновените граждани на страните - членки на НАТО?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари