Лекуваните в болница с коронавирус русенци намаляват с всеки ден

0
За съжаление през последното денонощие има трима починали
За съжаление през последното денонощие има трима починали Снимка: БГНЕС

На болнично лечение в областта са 58 души, като 14 от тях са в реанимация

Девет нови случая на COVID-19 са установени в Русенско за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Осем от тях са от община Русе, а един от Ценово. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле. За последните 24 часа няма оздравели в областта.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14193, а преболедувалите 13068. Активните случаи са 229. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 58, като 14 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 200, от които 34 са за интензивни грижи.

Вчера са починали още две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 896, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 514 от тях са мъже, 382 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната наравно с Варна. За изминалите 24 без нови случаи са две области в страната. Това са Пазарджик и Перник.

До момента в областта са извършени 37873 имунизации, като повторна доза са получили 16202 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 448 ваксини, като над 100 са свързани с първи прием на някои от препаратите.

До петък от 08.00 до 16.00 часа всеки ще може да се възползва от „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни и през съботния ден отново там, но от 09.00 ч. до 14.00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари