Медицинска сестра разказва за катастрофата със загиналите ученици край Русе

44
Миризма на масло, кръв и болка! Много болка! Пътуваме към болницата с младо красиво момиче с пръстен на лявата ръка, може би годежен!
Миризма на масло, кръв и болка! Много болка! Пътуваме към болницата с младо красиво момиче с пръстен на лявата ръка, може би годежен! Снимка: Кадър от Русе Медиа

Медицинска сестра от Спешна помощ разказва за трудностите на професията и за тежкия сблъсък със смъртта. 

Яна Цветкова става свидетел на вчерашната катастрофа с ТИР и два трупа, която окървави пътя край Русе

Ето какво сподели г-жа Цветкова, която се е отзовала на сигнала за тежкият инцидент на пътя:

"Нощно дежурство! Започва с ПТП. Сръбчето! О да..., 100% е ТИР и е правил обратен завой. Линейките, които вече са там, искат още един екип. Летим със 130 км. (Шофьорът след 2 месеца ще пише обяснение защо е превишил скоростта, засечен от камерите).

Едва изпреварваме голф, а ограничението е 70 км. След кръговото на Безмитна зона вече има колона от коли в дясната лента.

Защо обаче ТИР да не е решил, че може да кара отляво??? Той е по-тарикат от всички. След секунди... много хора и много светлини! Линейки, пожарна, полиция! Лекарят, пристигнал, преди нас, ориентирал се в обстановката, нарежда кой какво да прави.

Две от пострадалите вече са в линейка и летят към болницата. Пожарникарите режат седалката, за да можем да измъкнем жената зад волана, която е с признаци за живот, но не знаем състоянието й.

Лекарят от втория екип оглежда дясно стоящите и само поклаща глава. Тази гледка... това е най ужасното!

Пристигат родители и крещят -  къде са децата! Не знаем за кого питат. За тези които пътуват към болницата или тези, които никога няма да видят.

Миризма на масло, кръв и болка! Много болка! Пътуваме към болницата с младо красиво момиче с пръстен на лявата ръка, може би годежен!"

Припомняме, че инцидентът е станал в района на Сръбчето след Дунав мост. Сигналът е подаден в 18:50 часа на 28.01.2019 година. Тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил движещ се в лявата лента лек автомобил „Алфа Ромео“, в който са пътували петима души. Предполага се, че водачът на камиона е направил забранен обратен завой на мястото, където това редовно се случва, макар че той отрича. При удара колата е разкъсала мантинелата и е излетяла в насрещното движение, след което се е обърнала в канавката.

На мястото са изпратени първоначално три линейки, а след това още две заради големия брой пострадали – всички от обърналия се лек автомобил „Алфа Ромео“. Извикани са и екипи на пожарната, за да режат смачканата кола и да извадят ранените

Лекарите се борят за живота на двете сестри, които са в критично състояние

Втори ден на траур в община Сливо поле заради тежката катастрофа край Дунав мост, при която загинаха момче на 18 и момиче на 17 г., а други трима души бяха ранени. 

Младежите са били ученици от Икономическата гимназия в Русе. Те се прибирали след втора смяна от училище и чакали автобуса за Сливо поле на спирката в Русе, но тяхна позната минава с колата си и им предлага да ги откара.

Лекарите се борят за живота на ранените. Те са с черепно-мозъчни травми. Много хора се отзоваха на призива да дарят кръв. Състоянието на двете пострадали момичета, които са сестри, е стабилизирано, но все още е критично.

Заради траура знамената в Сливо поле са спуснати на половина, а на сградата на общината има черен флаг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари