Лекари от Русе са притеснени за оцеляването си

15
Медиците алармират, че заради извънредното положение са им намалели пациентите и няма да получат пари от Здравната каса.
Медиците алармират, че заради извънредното положение са им намалели пациентите и няма да получат пари от Здравната каса. Видео: БНТ

Лекари от доболничната помощ в Русе алармират, че заради извънредното положение са им намалели пациентите и няма да получат пари от Здравната каса.

Притеснени са за оцеляването си и се надяват касата да изпълни споразумението за финансово подпомагане, информира БНТ.

Д-р Стоян Стоянов - управител на Медицински център: Масово хората вече не ходят да се преглеждат с оглед на това, че постоянно сега им се казва не излизайте. Спадна дейността, може би в рамките на 80%.

По думите на д-р Стоянов, това ще доведе до финансов срив. За да оцелеят и през следващия месец, заплатите на лекарите са намалени наполовина.

Д-р Стоян Стоянов - управител на Медицински център: Финансовите постъпления, които ще бъдат заплатени от Здравната каса за извършените от нас и всички като нас дейности, няма как да бъдат остойностени, няма как да бъдат факт.

От Здравната каса в Русе казаха, че има споразумение на национално ниво с Лекарския съюз, всички лечебни заведения да получат 85% от очакваните средномесечни постъпления, независимо от отчетената дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари