Леден старт на седмицата

0
Предстои ни още по-мразовита нощ
Предстои ни още по-мразовита нощ Видео: NOVA

Новата седмица започва с изключително ниски температури.

Валежите от сняг в понеделник ще са слаби, предимно в Централна Северна и Северозападна България. По-значителни количества очакваме в Предбалкана. В късния следобед и вечерта постепенно валежите ще спрат навсякъде, а от север на юг облачността ще започне да се разкъсва.

Температурите ще бъдат отрицателни. В западните части на страната ще е по-студено. На изток пък вятърът ще е силен, със скорост до 40-50 км/ч, което ще засили усещането за студ. За цяла България е в сила жълт код за ниски температури. Той ще важи и за втория ден от седмицата, информира NOVA.

В планините снеговалежите ще продължат до понеделник вечерта. Времето ще е мразовито, с дневни температури между минус 10 и минус 15 градуса. Снежната покривка по курортите е значителна. 80 см сняг има в района на Алеко във Витоша, около 90 см - в Банско, 150 см в Боровец, 60 см в Пампорово, 50 см на Узана в Стара планина и ски центъра в Осоговската планина.

Времето и през следващите дни остава нестабилно. В средата на седмицата в Средиземноморието отново ще има условия за развитие на циклон. Очакват се по-значителни валежи по Адриатическото крайбрежие и в Гърция.

Сняг, макар и в по-малки количества, ще вали и у нас. Заради по-високите температури на изток и югоизток валежите ще са от дъжд. Температурите ще са изключително ниски в понеделник вечерта и във вторник. След това ще започне плавно повишаване. В събота обаче минималните отново ще паднат до минус 6 – минус 7 градуса.

Въздухът в понеделник сутрин е с повишена концентрация на фини прахови частици в три града у нас. Пределните среднодневни норми са преминати в Русе, Горна Оряховица и Смолян.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари