Леярна за черни метали в Русе изпуска силни миризми

5
Това стана ясно от проверки на РИОСВ
Това стана ясно от проверки на РИОСВ Снимка: Dunavmost

Това стана ясно от проверки на РИОСВ

Три проверки до момента са извършени на леярна за черни метали, осъществяваща дейност в Източна промишлена зона на град Русе, с оператор „Сид грийн“ ЕООД.

Първата е по сигнал на гражданин за наличие на миризма около входа на леарната. При незабавна проверка е установено, че вратата на халето е отворена. В момента на проверката не е извършвана дейност по топене и леене, но от излятите детайли се е отделяла силна специфична органична миризма, с която е била наситена работната среда в халето. Отворената врата предпоставя неорганизирано изпускане на миризми в района на предприятието.

При извършен последващ контрол, при работеща инсталация са се потвърдили констатациите от предходната проверка. На дружеството са дадени четири предписания с кратки срокове за изпълнение, с които е изискана информация за технологичните процеси, наличните пречиствателни съоръжения и изпускащи устройства към тях и др.

На обекта се извършва и комплексна проверка с представители на други компетентни органи по заповед на Областния управител на Област Русе, с която е сформирана междуведомствена комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари