Лъжлив сигнал за задимяване в блок 104 в квартал "Чародейка"

0
В кв. "Дружба" събираха разпилян живак в блок 34
В кв. "Дружба" събираха разпилян живак в блок 34 Снимка: Кис 13 / архив

През изтеклото денонощие екипите на РДПБЗН-Русе са реагирали на 4 сигнала за пожари.

Вчера сутринта, между 08:36 и 09:03 часа, огнеборци са гасили запалване в сухи треви и храсти в гр. Ветово. Произшествието е възникнало на площ от около 20 кв.м. и е потушено без щети.

В 11:16 часа е постъпил сигнал за пожар в стопански постройки в с. Кривя. При пристигане на местопроизшествието е установено, че гори покривна конструкция на сграда, използвана преди за плевня и обор. До нея е имало долепени други помощни постройки, ползвани за съхранение на домашен и битов инвентар, а зад тях в съседния двор долепена къща, на която покривът също е бил обхванат частично от пожара. Предполага се, че запалването е започнало в една от помощните постройки, в която са се съхранявали метли и вероятно е причинен от незагасена цигара.

В 18:12 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е пратен на сигнал, подаден на тел. 112, за задимяване в русенския квартал „Чародейка“, във вход на бл. 104. При пристигане на място пожарникарите не са установили задимяване и пожар.

В 23:03 часа екип от сектор „СОД“ при РДПБЗН-Русе е изпратен на адрес в жк „Дружба“ в Русе, заради обаждане за счупен термометър и разпилян живак. Произшествието е било в бл. 34. Живакът е събран и депониран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари