Лайънс клубове дариха защитни средства на инфекциозното отделение в Русе

2
Директорът на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов изрази благодарността на болницата за подкрепата
Директорът на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов изрази благодарността на болницата за подкрепата

Лайънс клубовете в Русе направиха дарение на защитни средства на медиците в Инфекциозно отделение на УМБАЛ „Канев“.

Това е част от международна инициатива на Лайънс интернешънъл, чийто девиз е „Ние служим“, като за България са осигурени 10 000 долара. Решението е с тези пари да се закупят комплекти, които да се дарят на Центровете за спешна медицинска помощ или на инфекциозните отделения.

„Това са високо професионални защитни средства – комплект от гащеризон, шлем, маска и ръкавици. Закупили сме най-доброто – гащеризоните са за многократна употреба, по сертификат могат да се изперат до 50 пъти, подлежат на химическа и термична обработка. Решихме да е за Инфекциозното отделение в Русе, тъй като тук се лекуват болни от КОВИД 19, и искаме да помогнем на лекарите да бъдат здрави, за да могат да лекуват хората“, каза президентът на дамския клуб „Сексагинта Приста“ Тодорка Витанова, предаде Русе Медиа.

Директорът на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов изрази благодарността на болницата за подкрепата.

„Всички ние сме потенциални пациенти и най-важното е здравето на нашите медици. Инфекциозно отделение е на най-първата линия, за щастие успяхме да излекуваме пациентите и нямаме загуби, което доказва професионализма на работещите в отделението“, каза Иван Иванов.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Доротея Игова също благодари за жеста и сподели, че предпазните средства ще бъдат много полезни в работата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари