Лаборатория в Русе изпраща по 50-60 съмнителни проби за "Омикрон" седмично

1
Според управителя на лабораторията д-р Розина Мирчева, макар досега да не е открит, е неизбежно омикрон да навлезе и в България
Според управителя на лабораторията д-р Розина Мирчева, макар досега да не е открит, е неизбежно омикрон да навлезе и в България Видео: Кис 13

Лаборатория в Русе изпраща по 50-60 съмнителни проби на седмица в Националния център по заразни и паразитни болести в София за секвениране на появилия се наскоро вариант на коронавирус – "Омикрон".

Последната справка от анализирани над 500 проби показва, че при всички е установен вариант "Делта", предаде КИС 13

Според управителя на лабораторията д-р Розина Мирчева, макар досега да не е открит, е неизбежно омикрон да навлезе и в България.

От ежедневните си наблюдения на ситуацията, д-р Мирчева смята, че в момента разпространението на епидемията се е задържало на едно високо плато, тъй като положителните проби спадат, но не рязко.

Като част от мерките за овладяване на разпространението на COVID-19 е и тестването на учениците. Като специалист д-р Мирчева има съмнения относно чувствителността на щадящите тестове, но е категорична, че тази процедура трябва да продължи.

Освен изследване за COVID-19 с PCR или антигенен тест, в лабораторията всеки ден минават и над 200 човека, които желаят да си проверят нивата на антитела след преболедуване или ваксинация.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари