Кьовеши влезе в сградата на Министерство на правосъдието

3
Целта на посещението на Лаура Кьовеши в България е да ускори процедурата по избиране на нови 6 делегирани прокурори
Целта на посещението на Лаура Кьовеши в България е да ускори процедурата по избиране на нови 6 делегирани прокурори Видео: БНТ

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши влезе в сградата на Министерството на правосъдието пеша, придружена от охранители

Тя ще се срещне със служебния правосъден министър Янаки Стоилов, предаде БНТ.

Кьовеши е на работно посещение в България на 10 и 11 юни 2021 г.

Предвидена е работна среща и с главния прокурор Иван Гешев и с прокурорската колегия на ВСС, на която ще се обсъди попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори.

Целта на посещението на Лаура Кьовеши в България е да ускори процедурата по избиране на нови 6 делегирани прокурори, след като Европейската прокуратура одобри само 4 от 10 български номинации. Заради мерки за сигурност програмата на Кьовеши не се съобщава. Посочва се единствено, че тя ще посети офиса на институцията в София и ще проведе срещи с българските власти.

По-късно стана ясно, че една от срещите ще бъде със служебния министър на правосъдието. Преди дни Кьовеши е имала кратка среща с Янаки Стоилов, на която е станало дума за вакантните позиции за европейски делегирани прокурори.

"Да и се очаква по най-бързия начин тези въпроси да бъдат решени както от страна на България по отношение на непопълнените места, така и по отношение на няколко държави, които още не са приключили своите процедури за излъчване на европейските прокурори", каза Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари