Куриозна ситуация в БНР

0
Радиото има двама шефове: СЕМ назначи новия, но още не е освободил стария
Радиото има двама шефове: СЕМ назначи новия, но още не е освободил стария Снимка: БГНЕС

До куриозна ситуация се стигна в Българското национално радио /БНР/, след като днес то все още е с двама директори.

Досегашният шеф Светослав Костов все още не е получил решението на СЕМ за предсрочното му освобождаване, докато в същото време посоченият за временно изпълняващ генерален директор на БНР Антон Митов вече е назначен. Нещо повече - той е бил назначен веднага, още вчера следобед, само няколко часа след гласуването в медийния регулатор за прекратяването на мандата на Костов, съобщи Дарик.

"Аз решение за прекратяване на договора нямам", коментира Светослав Костов по обед днес. Той уточни, че още вчера следобед Антон Митов е получил своето решение за назначаване.  "Явно много са бързали с назначаването", коментира сваленият от поста Костов нелогичната ситуация. По думите му нормалното би било първо единият директор да бъде освободен, а след това другият да бъде назначен.

Юристката на СЕМ Емилия Станева също коментира казуса. "Ще си получи решението по надлежния ред", каза тя във връзка с липсата на документа.
В отговор на въпроса защо все още не е в ръцете му решението за освобождаване от поста шеф на БНР, юристката обясни: "Официалното получаване на решението не отлага във времето неговото изпълнение. Считано от днес, той не е генерален директор, а е Митов", добави Станева по повод казуса с двамата шефове на радиото, които и в момента са под неговия покрив.

Светослав Костов вече е отстъпил кабинета си на вр.и.д.Антон Митов, но не си тръгва от радиото, защото си чака решението от СЕМ.

По повод информацията, оповестена вчера, че журналисти, които бяха опонентите на Костов при избухването на скандала, са препоръчали в писмо до СЕМ именно бащата на своя колега, съдебен репортер, юристката на СЕМ категорично го отрече. "Това са инсинуации. Никакви предложения не са правени", заяви Емилия Станева.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари