Кунчев на крак в Бояджик, за да убеждава учителите да се ваксинират

0
Главният здравен инспектор им разяснява какви са ползите от ваксиниране
Главният здравен инспектор им разяснява какви са ползите от ваксиниране Видео: NOVA

Главният здравен инспектор им разяснява какви са ползите от ваксиниране

Серия от срещи на здравните власти с учители и преподаватели, които отказват да се ваксинират. Главният здравен инспектор Ангел Кунчев е в ямболското село Бояджик, където нито един учител, желаещ да му бъде поставена ваксина.

Междувременно здравните експерти предупредиха да не се бърза с отпускането на мерките заради новия вариант на коронавируса, предаде NOVA.

Доц. Кунчев разясни на учители от региона какви са ползите от ваксиниране. Още в началото на срещата, на която присъства и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, той заяви, че ситуацията в България остава сложна, въпреки ниските нива на заболеваемост и смъртност.

Ваксинирането обаче все още не е масово сред учителите. Това е и причината да започне серия от срещи. Ваксинирането е доброволно, но информацията от многото и различни канали обърква учителите, които не могат да вземат решение. Това призна и доц. Ангел Кунчев, който заяви, че трябва да се правят по-дълбока разяснителна кампания, която да поясни видовете ваксини, начините на ваксиниране и ситуацията в страната.

Начинът да го избегнем не са много, те са два-три. Единият начин е с мерките, които омръзнаха на всички. Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки. И това е по-приемливата част, има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца”, обясни Кунчев.

Много добре си даваме сметка, колко са тежки мерките. От друга страна имаме Европа реши да действа като едно пространство и предварително да налее огромни средства в компании, които разработват ваксината. В момента всички държави се борят за някакви количества ваксини и се борят жестоко”, добави той.

Според доц. Ангел Кунчев до края на годината ще излязат още ваксини, но тогава ще е късно за масова ваксинация. Според него ваксинирането трябва да е ускорената борба срещу вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари