Кулинарна изложба "Мултикултурният привкус на русенската регионална кухня"

0

Днес, 11.11.2016 г. в хотел „Дунав Плаза“ се проведе  дегустационна кулинарна изложба „Мултикултурният привкус на русенската регионална кухня“.

Домакин на събитието бе г-жа Ренета Вълева, директор на професионална гимназия по туризъм  „Иван П. Павлов“, а сред официалните гости г-н Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, г-жа Стефка Маринова, началник на отдел „Държавен архив“, Ивайло Димитров, председател на клуба на професионалните готвачи, медии, професионални готвачи в русенски заведения, ученици и други.

На изложбата бяха презентирани автентични ястия от края на 19 и началото на 20 век за русенската регионална кухня и техни съвременни вариации.

Рецептите на ястията са подбрани от стари тетрадки, предоставени от Държавен архив  Русе.

Г-н Станчев благодари за поканата , че е част от това събитие.

Според заместник областният управител, това което са направили колегите от професионалната гимназия е изградена рецепта за успех, защото всички заедно  съхраняват традициите. Той се обърна и към готвачите от водещите русенски ресторанти с думите: „В голяма степен това, което правите е изкуство. Някои казват, че може би е едно от най-възвишените изкуства, така че благодаря за труда и постоянството, което Вие сте проявили“.

Г-н Станчев честити празника на всички и изрази своята увереност, че благодарение на професионалисти като г-жа Вълева подобни инициативи ще продължават да се случват в града ни.

На гостите на събитието бяха раздадени и кулинарни брошури с приготвените ястия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари