Кучета от приюта в Русе намериха нов дом

0
550 животинки чакат своите нови стопани
550 животинки чакат своите нови стопани Видео: БНТ

За втора поредна година двата приюта за бездомни животни в Русе срещнаха кучета и хора, за да могат четириногите да си намерят семейство.

Случи ли се това показва БНТ.

По какво можехте да познаете днес в Парка на младежта, че някое куче си търси семейство? По облеклото. Всички 22 животни бяха пременени с тениски, изработени за специалната среща. Помагаха им ученици от Английската гимназия. Като Виолета, която разхождаше малката Фло. Тя призна, че иска да я осинови, но вкъщи вече има няколко кучета и котки и ще ѝ бъде трудно да се грижи за нея.

Виолета – 11-и клас в Английската гимназия в Русе: Аз като стопанин на толкова много животни се радвам много на животни и е много хубаво да имаш котка и куче, с които да се гушкаш.“

д-р Катерина Маркова – Сдружение „Германо-българска помощ за животните“: Безпородните кученца имат много предимства – по принцип те са по-здрави, тъй като естественият подбор се е погрижил за това. Те са живели на улицата и знаят какво е да нямаш и много оценяват топлотата и добрината на хората.“

Антоан Янков е избрал да си вземе куче от приют. И за миг не съжалява, защото в живота му влиза Рая.

Антоан Янков: Рая е едно много любвеобилно кученце, както виждате. Всички ѝ се радват и тя на всички се радва, много обича да си играе и е много дива.

Рая е с щастлива съдба. За разлика от общо 550-те кучета, които в момента живеят в Общинския приют за бездомни животни и в кастрационния център. И чакат своите хора.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари