Куче прекоси 200 километра през Сибир, за да се върне при стопанина си

1
Стопанинът на Мару твърдял, че е алергичен към кучето и затова искал да я върне обратно в развъдника
Стопанинът на Мару твърдял, че е алергичен към кучето и затова искал да я върне обратно в развъдника Видео: Daily Mail

Едногодишно куче избяга от влак и премина 200 километра през Сибир, за да се опита да се върне при стопанина си, пише Daily Mail.

Стопанинът искал да върне животното обратно в развъдника, в който е родено, и го качил на влака през Сибир. Кучето обаче избягало и поело обратно по пътя към дома.

Собственикът на развъдника Алла Морозова организирала издирване, което довело до спасяването на Мару. Съкрушената животинка вървяла ранена през горите на Русия, обитавани от кафяви мечки и вълци. Тя отчаяно търсела път към стопанина си, който всъщност не я желаел.

Стопанинът твърдял, че е алергичен към кучето и затова искал да я върне обратно в развъдника.

Мару обаче избягала, когато влакът спрял на една отдалечена гара близо до Ачинск и тръгнала обратно. Служителите на влака, който се грижел за животното, започнали да я викат по име и да я гонят, но без резултат.

Удивително, два дни и половина по-късно, изтощеното и ранено куче било намерено в индустриален имот близо до дома на стопанина си. Отхвърленото куче дори имало сълзи в очите.

"Беше много уморена. Куцаше, а лапите ѝ бяха ранени. Муцуната на животното беше счупена.“, разказва собственичката на развъдника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари