Кубрат обяви бедствено положение

0
Въпреки, че към този момент снеговалежът на места е спрял ситуацията остава тежка
Въпреки, че към този момент снеговалежът на места е спрял ситуацията остава тежка

Въпреки, че към този момент снеговалежът на места е спрял ситуацията остава тежка, а работата на екипите продължава усилено.

От електроразпределителното дружество уверяват, че всички екипи на компанията са мобилизирани и работят за възстановяване на електрозахранването. На много места в общината има скъсани жици и проводници вследствие на силния вятър и снеговалеж. Спасени са закъсали хора по пътищата, като най-много автомобили са били извлечени от преспите в района на с. Сеслав.

Със съдействието на униформени е спасено и 5-месечно бебе, което вече благополучно е настанено в Многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат.

Кризисни мерки при необходимост ще бъдат взети от РУ - МВР в Кубрат, както и от служителите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кубрат, като при необходимост ще се търси съдействие и от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разград. Общинският план при бедствия и аварии предвижда чрез екипи на БЧК да осигури също на бедстващи и пострадали хора завивки, дрехи топла храна и напитки.

Кметът Неби отново подчерта, че хората не трябва да предприемат излишни и рискови пътувания, а също и да спазват точно указанията на органите на реда. Пътищата в общината остават затворени за снегопочистване, а поради тежката ситуация е взето решение учебните занятия в учебните заведения на територията на общината да бъдат възстановени в понеделник – 10-ти февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари