Крум Зарков: Бюджетът, който сега променяме е последният отпечатък на политиката на ГЕРБ

0
"Неслучайно още в миналото Народно събрание от БСП настоявахме за такава актуализация, защото бюджетът е отпечатък на една политика", каза Зарков
"Неслучайно още в миналото Народно събрание от БСП настоявахме за такава актуализация, защото бюджетът е отпечатък на една политика", каза Зарков

Днес актуализацията на бюджета бе приета на първо четене с мнозинство от 130 народни представители

По време на дебата ГЕРБ и ДПС критикуваха служебното правителство, че въобще са внесли такива промени. Според тях това било „безотговорно“, защото в парламента първоначалният вариант на законопроекта може да бъде изменен. Защитих необходимостта от актуализацията, като на тази критика отговорих така:

Никой не ви пречи на тези, които няма да подкрепите бюджета от ДПС и ГЕРБ, да проявите отговорност така, че кризите, които описахте да могат да бъдат посрещнати. Никой не пречи на народните представители да проявят отговорност и в предложенията си за второ четене да подобрят бюджета, а не да наддават. Това е въпрос на парламента, на парламентарните групи, на всеки един от нас.

Служебното правителство свърши работата си като внесе актуализация на бюджета, тъй като процедурата, която вие не приемате, е описана в Конституцията. И ние нямаше да можем да водим този дебат, ако служебното правителство не беше внесло бюджет, тъй като нямаме такава законодателна инициатива.

Неслучайно още в миналото Народно събрание от БСП настоявахме за такава актуализация, защото бюджетът е отпечатък на една политика. И бюджетът, който сега променяме е последният отпечатък на политиката на ГЕРБ.

Крум Зарков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари