Криминалисти разкриха ало измамник от Ветово, излъгал 90 годишен русенец

1
Междувременно полицаите са заловили и 53-годишна жена, която е изтеглила преведените от дядото пари  от офис на куриерска фирма в Русе
Междувременно полицаите са заловили и 53-годишна жена, която е изтеглила преведените от дядото пари от офис на куриерска фирма в Русе Снимка: БГНЕС/архив

Русенски криминалисти разкриха светкавично телефонна измама

 За извършеното престъпление е постъпил сигнал вчера в ОДМВР – Русе. По случая веднага са започнати необходимите полицейски действия. В хода на работата си криминалистите са изяснили, че при провеждани множество телефонни разговори, за времето от 12:00 до 15:30 часа на 7 февруари, неизвестен извършител е въвел в заблуждение 90-годишен мъж, като се е представил за негов внук и му е обяснил, че е необходимо да му услужи с парична сума. Той разяснил, че парите му трябват, за да плати капаро в склад на митниците при освобождаване на стоки. По указания на обаждащия се възрастният мъж е извършил паричен превод в размер на 1800 лв.

В резултат на бързите действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ пр ОДМВР - Русе, непосредствено след довършване на престъпния акт, извършителят на измамата е бил установен и задържан със съдействието на служители на ГДНП на територията на гр. Варна. Оказало се е, че това е мъж на 32 г. от гр. Ветово. Междувременно полицаите в Русе са установили и заловили 53-годишна жена от гр. Ветово, която е изтеглила въпросната парична сума от офис на куриерска фирма в гр. Русе.

Случаят е докладван на прокуратурата, по него е започнато досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе. Сумата ще бъде възстановена на потърпевшия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари