Кремъл: Войната в Украйна ще продължи поне до превземането на цял Донецк

1
Русия каза, че ''военната операция'' е била необходима за защита на рускоезичните от ''геноцида'' на Киев
Русия каза, че ''военната операция'' е била необходима за защита на рускоезичните от ''геноцида'' на Киев Снимка: kubnews.ru

Русия каза, че ''военната операция'' е била необходима за защита на рускоезичните от ''геноцида'' на Киев

Кремъл заяви днес, че "специалната военна операция" в Украйна трябва да продължи поне докато Русия поеме пълен контрол върху източната Донецка област, предадоха Ройтерс и БТА.

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, каза пред репортери, че кампанията в Украйна ще продължи "най-малкото" до "освобождаването" на "Донецката народна република".

САЩ са все по-близо до това да станат страна в конфликта в Украйна, заяви той, цитиран от ТАСС.

Песков определи това развитие като "изключително опасно".

Руската страна има негативно отношение към изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън за възможността за използване на оръжия, предоставени от САЩ на Украйна, срещу територии, където са проведени референдуми за присъединяване към Русия, предупреди той.

Във връзка с думите на украинския президент Володимир Зеленски, че "няма да има за какво да говори" с руския си колега Владимир Путин, ако Москва признае "референдумите" в четири окупирани области, Песков отбеляза, че в тези думи "няма нищо ново".

Във връзка с мобилизационната кампания на 300 000 резервисти порталът „Объясняем.рф“ посочи, че руските граждани, чиито роднини са членове на украинските въоръжени сили (УВС), не са освободени от мобилизация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари