Кремъл отрече да предстои среща между Путин и Байдън

0
По-рано през деня руски заместник-министър на външните работи не изключи възможността за двустранна среща на високо равнище
По-рано през деня руски заместник-министър на външните работи не изключи възможността за двустранна среща на високо равнище Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

По-рано през деня руски заместник-министър на външните работи не изключи възможността за двустранна среща на високо равнище

Президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Джо Байдън, засега не планират да се срещат, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА.

Агенцията отбелязва, че Песков е казал това, след като по-рано през деня руски заместник-министър на външните работи не изключи възможността за двустранна среща на високо равнище.

"Среща на върха е изключена за момента", заяви обаче пред репортери говорителят на Кремъл.

Преди това заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков каза, че не изключва възможността за нови срещи на най-високо равнище със САЩ за "стратегическата стабилност".

Той заяви това с наближаването на разговори между двете държави в Кайро, които ще бъдат посветени на неразпространението на ядрените оръжия. Руско-американските консултации в египетската столица са планирани от 29 ноември до 6 декември.

Русия и САЩ са на диаметрални позиции за Украйна и няма за какво да обсъждат тази тема, подчерта Рябков.

Песков каза още, че Русия ще изчака да приключи оценката на щетите по газопроводите "Северен поток" под Балтийско море, преди да вземе решение дали да ги ремонтира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари