Красимир Дачев: Адекватният процент компенсация за бизнеса е 75%

1
До вчера най-голямата анатема беше държавната помощ, сега се раздава такава с чувалите, заяви бизнесменът
До вчера най-голямата анатема беше държавната помощ, сега се раздава такава с чувалите, заяви бизнесменът Видео: NOVA

„Три пъти и половина се увеличиха сметките за ток. Нищо не става с компенсации. Бизнес с компенсации не се прави - нито може да инвестираш, нито може да развиваш, нито да покриваш разходи”.

Така бизнесменът и зам. председател на БТПП Красимир Дачев коментира високите цени на тока.

До вчера най-голямата анатема в ЕС беше държавната помощ. За държавна помощ вкарваха в затвора, глобяваха милиони, милиарди. Сега се раздава такава с чувалите”, допълни той, предава NOVA.

Държавата не е създала условия да си купуваме ток, както по целия свят. В момента във Франция, Гърция, Америка индустрията купува електроенергия за около 100 лева. Ние сравняваме сегмента „Ден напред”. Никой в света не прави бизнес с „Ден напред”, каза още Дачев.

По думите му адекватният процент компенсация за бизнеса е 75%. „75% от разликата, която КЕВР е определила за битовите клиенти и реалната, която сме потребили”, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Другарю Дачев, такива са икономическите реалности. Просто "бизнесмените" от енергетиката поради липса на държава си правят каквото си искат, както впрочем правите и вие, които сега сте засегнати. Оправете се помежду си, не карайте данъкоплатеца да ви плаща бакиите. Пък ако не можете да устискате, то тогава приключвайте с бизнеса, пък дано на ваше място да се появят хора, които стават да правят икономика!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари