Крадецът на икони остава за постоянно в ареста

0
49-годишният мъж е осъждан многократно
49-годишният мъж е осъждан многократно Снимка: Dunavmost

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Бяла мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 49-годишния многократно осъждан П. П.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че за периода 01.11.2019 г. – 03.11.2019 г., в село Пепелина, област Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, чрез използване на МПС и техническо средство, отнел 20 бр. икони и сумата от 125 лева от владението на Русенска митрополия.

Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съд – Бяла, че са налице кумулативно изискуемите законови предпоставки за определяне на първоначалния арест. Те се основават на анализа на събраните материали и доказателства по делото, които водят съда до обосновано предположение, че П. П. е автор на деянието. Според съда опасността да се укрие и извърши друго престъпление се извежда освен от предходните му осъждания и липсата на трудов договор, а така също и от справката за образувани досъдебни производства, от която става ясно, че срещу него се водят няколко преписки за извършени и други кражби на икони, данни за които могат да се изведат пряко и от обясненията на обвиняемия.    

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на П. П. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари