Ковид отделението в Бяла е пълно, настаняват пациентите във фургони

0
В МБАЛ „Юлия Вревска“ са 2320 поставени дози от четирите възможни ваксини срещу Covid-19
В МБАЛ „Юлия Вревска“ са 2320 поставени дози от четирите възможни ваксини срещу Covid-19

Ковид отделението в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла вече е пълно – от 31 налични легла всички са заети

Това стана ясно при посещението на зам.областния управител Синан Хебибов в лечебното заведение. Поради нарастващия брой на пациентите е обособена буферна зона, където могат да бъдат настанени още 10 човека с коронавирус. Това са модерни фургони в двора на болницата, които отговарят на всички съвременни изисквания. Местата и там обаче се запълват бързо и повече от половината легла са заети.

Прокуристът на болницата Димитър Димитров обясни, че от началото на ваксинационната кампания в края на декември 2020 г. до сега приблизително 2200 души са със завършен имунизационен курс, а малко над 100 човека чакат да получат втора игла. От лечебното заведение са успели да обхванат над 10% от населението на общината.

В пункта на входа на болницата работят един лекар, един фелдшер и две медицински сестри. Кабинетът е единственият в региона, който от няколко месеца насам работи седем дни в седмицата. Постоянно действа и мобилен имунизационен пункт, който ваксинира на място колективи на предприятия и трудно подвижни хора. От МБАЛ „Юлия Вревска“ са ваксинирали и част от обитателите в социалните домове в съседните села Бистренци и Брестовица. Екипът посещава също населените места в общините Две могили и Борово.

Има и случаи, в които се сформира екип по спешност, за да отиде на място при пациенти. Пациентка в болницата е споделила, че трите ѝ деца, оставени при роднини в друго населено място, са с висока температура и не се чувстват добре. Медиците са заминали веднага и са установили, че децата заедно с двамата възрастни са с коронавирусна инфекция. Те са транспортирани за допълнителни изследвания до болницата в Бяла и след това са преместени за лечение в Русе.

От началото на четвъртата вълна насам осем души, които са били имунизирани, са се разболели, но са прекарали заболяването сравнително леко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари