Ковид-19 взе още една жертва в Русе

2
Жената е била сред обитателките на дом за стари хора „Възраждане“
Жената е била сред обитателките на дом за стари хора „Възраждане“

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус

Става дума за три жени на 24, 47 и 77 години, както и за 73-годишен мъж. Всички те са от гр. Русе, като за момента се намират в добро общо състояние и без проява на сериозна симптоматика. И четиримата са под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 365 души, като понастоящем активните случаи са 64. От тях 16 са на болнично лечение, а 48 са под домашна изолация.

От активните случаи 37% са мъжете, а жените са 63%, което като бройка е съответно 24 и 40. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 213 са жените, а мъжете са 152-ма, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 281.

През вчерашния ден е починала 85-годишна жена от гр. Русе. Тя е била приета в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ с положителен PCR тест за коронавирус. Жената е била сред обитателките на дом за стари хора „Възраждане“, а също така е страдала и от редица придружаващи заболявания. Още преди установяването на коронавирусната инфекция и съответно приемането ѝ в лечебното заведение жената е била в увредено общо състояние от други съпътстващи заболявания. Ръководството и служителите на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата.

До момента починалите от област Русе, които са били с COVID-19, станаха 20, като десет от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, където диагностицираните с COVID-19 са 14 души, от които девет са от персонала, работещ там, а другите пет са деца.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари