КОВИД-19 отне живота на още 8 души в Русе

0
През вчерашния ден са починали още шестима мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус
През вчерашния ден са починали още шестима мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус

За поредно денонощие се запазва тенденцията за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 на територията на област Русе 

По данни на регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа са регистрирани 87 нови случая, а оздравелите са почти два пъти повече – 155. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6961 души, а излекуваните 5184. Активните случаи са 1434. По последни данни към момента общо 317 души се намират на лечение в болниците от региона, като 39 от тях са в реанимация.

Най-много нови случаи за последното денонощие са установени в община Русе – 60. От останалите 27 случая 14 са в Бяла, 4 в Ценово, по двама в общините Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле, както и 1 в Борово.

През вчерашния ден са починали още шестима мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус. 

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 343, като 204 от тях са мъже, а 139 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва шестото си място по заболеваемост в страната след София (столица), Варна, Пловдив, Бургас и Добрич. След Русенско се нареждат областите Стара Загора, Враца и Плевен. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Разград – 10.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки. Здравните власти изразяват надежда за постепенно, но трайно намаляване на болните от коронавирусна инфекция. Апелът им е по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници всички да спазват въведените противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари