Костадин Костадинов заминава за Северна Македония след стрелбата по български клуб

1
Като няма държава, ние ще бъдем държавата, заяви лидерът на „Възраждане“
Като няма държава, ние ще бъдем държавата, заяви лидерът на „Възраждане“ Снимка: Личен архив

Като няма държава, ние ще бъдем държавата, заяви лидерът на „Възраждане“

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и народни представители от парламентарната група ще посетят Северна Македония, където ще присъстват на откриване на български културен център в Скопие. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

След това те ще отпътуват за Охрид, където ще посетят българския клуб „Цар Борис III“, по който беше стреляно. Вчера Костадин Костадинов призова от парламентарната трибуна стрелбата по българския клуб в Охрид да бъде поставена в Европейския съюз, а българската държава да реагира.

Питаха ме дали не ме е страх. Естествено, че не ме е страх. Ако ние, които ще отидем там за един ден, се страхуваме, какво тогава да кажем за нашите сънародници в Македония, родени и живеещи там? Някой замисля ли се те как живеят в такава среда? Вчера говорих с председателя на Охридския клуб, Томе Блажевски, и той ми каза следното - ние сме комити, сложили сме си главите в торбите, не ни е страх. Тези смели българи заслужават пълната подкрепа на българската държава, а и на Европейския съюз, и ако те не я осигурят, то тогава „Възраждане“ ще направи каквото е необходимо с ресурсите, с които разполага. Като няма държава, ние ще бъдем държавата! В мое лице, като председател на парламентарната комисия за българите зад граница, поне една част от българската законодателна власт ще окаже подкрепа на българите в Македония", коментира Костадин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук, цитиран в съобщението.

В сряда късно вечерта клубът на гражданското сдружение „Цар Борис Трети“ отново стана обект на нападение, като по него е стреляно с огнестрелно оръжие, когато е бил осветен. Дни преди това, неизвестни нападатели замеряха помещението на клуба с камъни, като счупиха стъклото и част от светещата реклама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ахаха
    Йосифе тъп си като гъз бате
  • 0
    3
    Sтанко
    Азе това ви го казвам от много време. Изходиха се толкова политици там и само едно ги интересува - как да сме удобни на еврогейците - дето дават парите. Безсрамно е поведението на т.н. македонски власти. Оправия няма да има докато не се пролее крв. Ще се накланяме, а те ще дерибействат.
  • 1
    2
    Курамиянко
    Те, май това си заслужават! Да влезем да ги опердашим! Такива промити мозъци са!
  • -1
    1
    Йосиф
    Нашата усраина. Да не се наложи да нахлуваме там след време, като братята, и да им налеем акъл. Срещу Раша не пипвам оръжие но срещу тъпите маки ще се замисля сериозно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари