Костадин Дончев е загиналият работник във ВМЗ - Сопот

24
Приятелите му скърбят за него
Приятелите му скърбят за него Снимка: Личен архив

Костадин Дончев е работникът на ВМЗ - Сопот, който е починал при инцидент по време на работа

Инцидентът е станал около 6:30 ч. тази сутрин в 241 цех на завода в Сопот.

Трагичното събитие настъпило, когато по своя инициатива и в грубо нарушение на правилата за безопасен труд Костадин се качва на телфер /съоръжение с повишена опасност/, за да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока. Това стана ясно от изявление на изпълнителния директор на дружеството Иван Иванов.

Дончев е работил като „галванизатор цианови вани“ в 241 цех. Работи във ВМЗ от 3 май, т.г. и по думите на прекия му началник е бил изключително добър работник, бързо навлязъл в спецификата на работата, предаде Trafficnews.

"Преминал е първоначален инструктаж, и оттам нататък всеки ден – ежедневен инструктаж, включително и тази сутрин. За съжаление, обаче това му действия, отново ще повторя – извършено, без да е оторизиран и в грубо нарушение на правилата за безопасност, води до фаталния инцидент.", съобщи директорът на дружеството, който изрази дълбоки съболезнования от името на колегите, работниците и ръководството на ВМЗ.

Всички са в шок от новината за загубата. Съболезнователни постове във Фейсбук заляха стената на 27-годишния мъж.

"Коце, що така бе, човек... Нямам думи да се изразя. Почивай в мир, приятелче и дано си на по-добро място там горе", написа негов приятел.

Колеги го описват като изключително съвестен и трудолюбив.

"Жалко за момчето. Голяма трагедия за родителите", коментира и кметът на Сопот Деян Дойнов.

Дончев не е семеен, но имал приятелка. Двамата са се снимали прегърнати на 12 юни в Панагюрище, а Дончев е написал "Моята любов".

Прокуратурата разследва трагичния инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    R.I.P.
    Жалко! Явно момчето се е грижило повече за външния си вид и е пренебрегнало собствената си безопасност! За съжаление днешните младежи повечето са такива...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари