Коронавирусът взе жертва в Разград

0
Заразената има следните придружаващи заболявания: мозъчно съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност, захарен диабет тип II и болест на Паркинсон
Заразената има следните придружаващи заболявания: мозъчно съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност, захарен диабет тип II и болест на Паркинсон

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 24 юли 2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Това съобщиха от областната администрация.

Случаят е жена на 82 г. от град Разград, община Разград. Прегледана е в Спешното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски - Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛРазград) на 23.07.2020 г. Приета е в тежко състояние за стационарно лечение в изолатора на Отделение по пневмология и фтизиатрия на МБАЛРазград. Взет ѝ е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛРазград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен.

Заразената има следните придружаващи заболявания: мозъчно съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност, захарен диабет тип II и болест на Паркинсон.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград изказва своите съболезнования на близките и роднините на починалата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари